Интеркултура има стално отворен позив за школе и професоре средњих школа у Србији који желе да се укључе у програме међународне мобилности ученика, чиме би обогатили свој план и програм и отворили врата света својим ученицима.

Сви програми које Интеркултура организује су школски програми, што значи да страни ученици на размени у Србији, као и наши ученици који одлазе на размену у иностранство похађају средњу школу на локалном језику. Због тога Интеркултура своје програме увек реализује у сарадњи са школама, имајући у виду потребе, интересовања и могућности средњих школа у Србији да учествују у програмима интеркултуралног учења кроз међународне размене ученика.

Интеркултура у сарадњи са школама организује индивидуалне размене ученика, краткорочне размене одељења, као и догађаје као што су семинари и радионице за ученике на тему интеркултуралног учења. Уз то, Интеркултура пажњу посвећује и промовисању ових активности међу професорима и обучавању професора за спровођење активности у вези са интеркултуралним разменама.

Активности које Интеркултура организује подржане су од стране Министарства просветe, као и Министарства спољних послова Републике Србије. Званична документа подршке можете погледати овде:
Документ подршке Министарства просвете
Документ подршке Министарства спољних послова