Поред програма индивидуалних међународних ученичких размена, размена одељења и семинара за професоре, Интеркултура организује и друге активности у школама у које се можете укључити. Те активности обухватају:

Дан интеркултуралног дијалога

Сваке године се у свим земљама Европе у којима постоје АФС организације последњег четвртка у септембру обележава Дан интеркултуралног дијалога, како би се скренула пажња ученика, школа и шире заједнице на значај интеркултуралности. Овај догађај се активностима за ученике обележава у школама, и обично укључује стране ученике на програму размене у Србији, који домаћим ученицима настоје да приближе своју културу. Активности у сарадњи са школом осмишљавају и изводе волонтери Интеркултуре. Интеркултура увек има отворен позив за школе које желе да буду домаћини обележавању овог дана.

Радионице за ученике

Интеркултура школама стоји на располагању за организацију и извођење интерактивних радионица за ученике на тему интеркултуралности, које се могу изводити више пута у току године.

Инфо-презентације о програмима размене

На позив школа, Интеркултура организује инфо-презентације о програмима размене за заинтересоване ученике и професоре.

Уколико сте заинтересовани да у сарадњи са Интеркултуром организујете неку од активности у својој школи, контактирајте нас на ivana.pavlovic@afs.org.