Интеркултура посебну пажњу посвећује образовању и усавршавању професора који су активни у сфери размене ученика. Сваке године се одржава семинар намењен професорима који желе да се информишу и започну, или даље развију активности у вези са међународном разменом у својој школи. Активним професорима Интеркултура даје прилику да се даље усавршавају и учествују на међународним семинарима и симпозијумима у иностранству.

АКТУЕЛНИ ПОЗИВ НА СЕМИНАР


„Образовање за мир кроз међународне интеркултуралне размене ученика“

Тема:
Семинар ће теоријски и практично одговорити на питања:
•         Шта су образовање за мир и интеркулутрално образовање?
•         Како организовати међународне размене ученика средњих школа?
•         Како се наставници могу активирати и спроводити програме интеркултуралног учења у својим школама?


Организатор:
Европска федерација за интеркултурално учење (са седиштем у Бриселу), Интеркултурни сусрети у Босни и Херцеговини (БИХ), Глобус (Хрватска),Интеркултура (Словенија), Интеркултура (Србија)

Учесници:
Наставници, професори и сарадници у настави који раде у средњим школама и заинтересовани су да се баве међународним разменама ученика

Време одржавања:
  21-23. октобар 2016. (учесници треба да стигну 21. до 17:00, а завршетак је предвиђен 23. у 13:00)

Место одржавања:
Београд, Хотел Н, Билећка 57

Трошкови учешћа:
Организатор у потпуности сноси трошкове учешћа и превоза

Пријавни формулар можете преузети овде. Попуњен формулар послати на адресу dunja.zivanovic@afs.org најкасније до 10. октобра.


Интеркултура са својим тренерима и програмима обуке такође стоји на располагању школама и установама које желе да организују семинаре или радионице на тему интеркултуралности и међународних размена у образовању. Заинтересовани могу контактирати Интеркултуру и такве догађаје договорити на упит.Семинар за професоре у Сремским Карловцима 2014.
Међународна конференција "Spectrum of Education" која се одржава у Истанбулу сваке године