Аргентина је земља која поседује страст за тангом, фудбалом и јединственим пејзажима. Играјте уз ритам кандомбе или мурге (плесова који су донели афрички робови током претходних векова) и будите окружени прелепим плажама. Аргентина је сјајно место за искуство учења у страној земљи. Октријте префињене и живахне градове ове земље, првокласне музеје, музику, позориште и величанствене кафиће.

Тинејџери у Аргентини воде активне друштвене животе – друже се једни код других по кућама, у локалним кафићима, иду на плес или у биоскоп. Већина ученика учествује у спортским тимова (фудбал је веома популаран спорт) или иду у теретану по подне. Много тинејџера учи други језик у приватним школама језика. Како би дошли из једног места у друго, тинејџери иду пешке, возе бицикл, или, у већим градовима, користе градски превоз.

Људи и заједница

Родитељи и деца настоје да имају отворени однос у коме могу да изразе своје мишљење или планове, али обично су родитељи ти који имају последњу реч. Не пропустите породичне вечере и прилику да усавршите свој шпански причајући о догађајима који су вам се десили током дана.

Totalmente agradecida

A photo posted by İlayda Kulaksızoğlu (@ilaydakulaksiz) on

Школа

Највероватније ћете похађати државну школу где часови трају од понедељка до петка или у преподневној смени (од 8 до 13 часова) или послеподневној (од 13 до 18 часова). Школска година почиње у марту и траје до децембра .У једном одељењу обично буде до 35 ученика и вероватно ћете носити униформу.

Језик

Шпански је званични језик који се говори у Аргентини, али много људи такође говори енглески, италијански, немачки, француски или португалски. Основно познањавер шпанског језика биће неопходно, али не морате га говорите да бисте учествовали у програму. Бићете подстакнути да учествујете у часовима језика, а локални АФС волонтери помоћи ће вам да самостално учите језик током првих месеци програма.

A photo posted by MARTTA LUOMA (@marttaj0hanna) on Aug 11, 2016 at 11:10am PDT

Храна

Говедина је окосница кухиње и може се пронаћи у јелима попут parillada (које укључује различите делова тела говечета) или mlanesas (поховани котлет пржен у уљу) или empanadas (налик на италијанске калцоне) или chivito (јело налик на америчке хамбургере). То нам такође открива јак утицај италијанског начина кувања. За разлику од других латиноамеричких кухиња, у овој земљи храна није зачињена. Аргентинци су такође познати по свом страственом испијању локалног зеленом чаја под називом mate и који се најчешће пије у друштву.

Информације о размени ученика

Сазнај све што те занима о Интеркултуриним програмима размене ученика: услови учешћа, доступни програми, актуелни конкурси, искуства ученика и још много тога налази се на линку доле.

Више информација о размени