Познат по својим прашумама, плажама и раздраганом начину градског живота, друштво у Бразилу обувата различите људе португалског, европског и афричког порекла. Бразил је седиште карневала, светске познате манифестације, као и многим другим фестивалима, уличним парадама и музичком сценом која се не може наћи нигде другде у свету.

Тинејџери у Бразилу друже се тако што посећују једни друге по кућама и излазе по кафићима и градским центрима. Постоји много вашара током године које можете посетити, укључујући и светски познат Карневал у Рију. После школе, тинејџери такође похађају течаје страних језика у приватним школама језика, или се баве музиком, уметношћу или плесом. Школе ретко када нуде ваннаставне активности, али постоји много организација у оквиру заједнице где се можете прикључити да волонтирате, научите нешто о тој заједници и стекнете пријатеље. Спорт, нарочито фудбал, веома је популаран и код дечака и код девојчица.

Људи у Бразилу

Људи у Бразилу веома су срдачни и широких видика.

Породица домаћин и заједница

Ученици на размени смештени су широм Бразила, обично у градским областима широм земље. Родитељи настоје да се понашају заштитнички према својој деци, а нарочито према девојчицама. Увек треба да обавештавате родитеље о свему и да их укључите у своје одлуке, као и да помогнете у кућним пословима.

A photo posted by Estefanía Chaile (@eschaile) on

Школа

Ученици на размени похађају или приватну или државну средњу школу. Настава се одвија у две смене – преподневна од 7 до 12 часова и поподневна од 13 до 18 часова. Постоји десет суштинских предмета које сви ученици морају да слушају, плус изборни као што су ликовно или часови кувања. Не захтевају све школе униформу, али уколико је то случај, највероватније ће се састојати из панталоне и школске мајице на кратке рукаве.

Језик

Званични језик је португалски, мада се енглески исто добро разуме. Основно познавање енглеског језика може бити корисно. Пре него што дођете у Бразил, учествоваћете у часовима језика које ће вам обезбедити АФС, а локални волонтери могу вам помоћи да самосатлно учите језик током првих месеци вашег боравка на програму.

❤️

A photo posted by Martina Denti (@martinadenti_) on

A photo posted by Barbara Miranda (@babsimi) on

Храна

Породично време у Бразилу уједно је  време за оброке. Док је доручак лаган, ручак и вечера су обимни и служе се у великим порцијама. Храна у Бразилу може бити мало тешка и обухвата месо на роштиљу, рибу спремљену на афрички начин, пилећи паприкаш, бели пиринач, пасуљ и брашно маниоке. Оброци се обично служе са месом и зеленом салатом и салатом од парадајза. Различите врсте воћа и поврћа доступне су током читаве године.

Информације о размени ученика

Сазнај све што те занима о Интеркултуриним програмима размене ученика: услови учешћа, доступни програми, актуелни конкурси, искуства ученика и још много тога налази се на линку доле.

Више информација о размени