Као заиста фасцинантна дестинација, Еквадор одликује различите живописне културе, историјска и колонијална архитектура, вулкански пејзажи и густе прашуме. Ова земља има четири особита региона – планинске области, обална подручја, прашуме и чувено острво Галапагос, што све чини Еквадор узбудљивом земљом коју треба истражити. Иако су поприлично пријатељски настројени, Еквадорци настоје да буду формални у разговору и начину одевања.

Тинејџери у Еквадору проводе већину слободног времена тако што са пријатељима одлазе у биоскоп, на забаве или дружећи се напољу.

#familia#partedemicorazon#chola

A photo posted by Anna Gantner (@anna_gantner) on

Породица домаћин и заједница

Страни ученик ће највероватније живети у предграђу, близу великог града попут Кита или Гвајакила или у мањим градовима широм земље. Млади људи одржавају блиске односе са члановима своје шире породице, тако да страни ученик треба да очекује да ће проводити велики део свог времена са породицом домаћином.

Школа

Ако живиш са породицом домаћином у приобалном делу или на острву Галапагос, твоја школска година ће трајати од априла до јануара. Ученици који живе у планинским областима и источним провинцијама похађају школу од септембра до јуна. Школски дан почиње око 7 сати ујутру и завршава се око 14 часова, а сви ученици носе униформу.

#papaya gigante

A photo posted by Gioele Douglas (@gioele_douglas) on

Ecuador #Afs #Afsecuador #Lamejor @zvershinina ??❤️?

A photo posted by Clara Marcantonio (@clara_162) on

Језик

Шпански је главни језик који се говори у Еквадору. Основно знање шпанског језика биће од велике помоћи.

Храна

Типична еквадорска исхрана састоји се из неке врсте меса (говедина, свињетина, живина, риба или друга морска храна), пиринча, кромпира, нудли, поврћа или салате. Махунарке, агава и боквица такође су веома присутни у исхрани. Порције су обично велике, а твоја породица домаћин ће бити срећна да те види како уживаш у храни коју су припремили.

Информације о размени ученика

Сазнај све што те занима о Интеркултуриним програмима размене ученика: услови учешћа, доступни програми, актуелни конкурси, искуства ученика и још много тога налази се на линку доле.

Више информација о размени