Филипини су трећа највећа земља на свету у којој се говори енглески. Они садрже богату историју насталу мешавином европских, азијских и амерчких утицаја. Многи Филипинци обележавају традиционалне празнике познате као barrio fiestas (улични фестивали) како би прославили празничне дане светаца.

Тинејџери на Филипинима похађају плесне школе, учествују у спортовима као што су кошарка, бадминтон, одбојка и бициклизам и чланови су омладинских група у црквама и организацијама заједнице. Од страног ученика се очекује да се такође укључи у неким од ових активности.

Породица домаћин и заједница

Страни ученик ће вероватно живети у градској области у некој од филипинских покрајина. Породични живот се веома вреднује и домаћинства најчешће укључују ужу и ширу породицу.

coastal clean-up ? #ontopofthejeepney #pilipinas

A photo posted by Nadja Grace (@graceosaa) on

lovin' school!???

A photo posted by @brittanyemmaaa on

Школа

Страни ученик ће највероватније похађати приватну школу и може се десити да то буде или само мушка или само женска школа. Школска година траје од јуна до марта, и то од понедељка до петка у периоду од 7 ујутру до 17 часова после подне. Стандардни предмети су: енглески језик, математика, природне науке, филипински језик, друштвене науке итд. Већина часова се одржавају на енглеском језику и ученици носе униформе. Школа такође нуди низ ваннаставних активности као што су такмичења, изложбе, утакмице и радионице.

Језик

Енглески и филипински језик су званични језици Филипина. Међутим, у зависности од поделе, користи се између 120 и 175 језика. Иако се филипински и енглески користе у свакодневном животу и школама, већина људи ван града не говори енглески много. Основно знање енглеског језика биће од помоћи. Страни ученик ће учествовати у часовима језика које омогућава АФС, а локални волонтери могу организовати индивидуалне часове током првих месеци боравка на Филипинима.

☀️?? #elnido #philippines

A photo posted by Nadja Grace (@graceosaa) on

Храна

Филипинска кухиња је једна од најбогатијих кухиња на свету настала под утицајем дуге и разнолике историје Малаја, Шпанаца, Мексиканаца, Кинеза, Американаца, Индијаца и Јапанаца. Различити региони и острва ове земље такође имају своје јединствене укусе и производе. Основна намирница је пиринач и обично се служи за сваки оброк. Јела се разликују од оних једноставнијих попут усољене рибе до оних компликованијих као што је паеља која укључује пиринач, махунарке, месо, пужеве и различите зачине. Укус филипинске кухиње богат је разноразним укусима, али није љут попут укуса осталих комшијских земаља.

Информације о размени ученика

Сазнај све што те занима о Интеркултуриним програмима размене ученика: услови учешћа, доступни програми, актуелни конкурси, искуства ученика и још много тога налази се на линку доле.

Више информација о размени