Откријте зашто је Француска много више од Париза тако што ћете истраживати мале градове или села, регионе са другачијим изгледом и осећајем. Уроните у културу која је позната широм света због своје хране, архитектуре, филозофије и сликарства. Постарајте се да истражите прелепи пејзаж од Атлантског океана до Алпа и од канала Ламанш до Средоземног мора.

Ваши пријатељи из Француске највероватније ће проводити време у јавним парковима или кафићима и ићи на забаве током викенда. Најомиљенији хобији за тинејџере из Француске су фудбал и кошарка.

A photo posted by AFS France (@afs_france) on Apr 15, 2016 at 5:41am PDT

Породица домаћин и заједница

Највероватније ћете бити смештени у руралној средини било где у Француској. Ваша породица домаћин ће вас највероватније поздравити бисом, пријатељским пољупцем у образ, показујући задовољство и захвалност. Очекујте да ће се опходити према вама као према редовном члану породице, где ће кућне обавезе и помагање у кући постати део ваше дневне рутине.

Школа

Највероватније ћете похађати државну школу (уколико имате мање од 15 година) или лицеј (уколико имате између 15 и 18 година). Неки АФс ученици похађају приватне школе. Дани у школи обично трају од 8 до 17 или 18 часова, док се средом у школи проводи пола дана. Може се десити да похађате школу и суботом ујутру. Након шест недеља школе, ученици имају двонедељни распуст. Школа полаже доста на академске предмете, тако да се врло мали број ваннаставних активности нуди током недеље. У своје слободно време, можете се прикључити спортским клубовима или драмским секцијама.

A photo posted by samiraiele (@samiraiele) on Jun 22, 2016 at 2:13pm PDT

Језик

Французима је храна веома важна. Када не једу, они уживају да причају о храни, која је укусна и која се прави уз доста труда и неге. Французи воле различите врсте сирева, као и локалне специјалитет попут јетрене паштете, пужева, палачинки и традиционални пасуљ са свињетином. Француска пецива и сиреви познати су по целом свету.

Храна

Званични језик је француски. Основно познавање француског обавезно је за краће програме (тромесечне или краће). Ако ваш програм траје шест месеци или годину дана, опет би требало да се унапред подсетите француског језика и имаћете приступ лиценцираном онлајн течају језика неколико недеља пре почетка програма.

Информације о размени ученика

Сазнај све што те занима о Интеркултуриним програмима размене ученика: услови учешћа, доступни програми, актуелни конкурси, искуства ученика и још много тога налази се на линку доле.

Више информација о размени