Да ли уживате у вожњи бицикла око приморских села? Да ли бисте волели да пробате клизање на леду на замрзнутим каналима Амстердама? Холандија има ово и још пуно тога.

Тинејџери у Холандији воле да се друже са пријатељима у рекреативним или спортским клубовима, а популарни спортови су фудбал, одбојка, тенис и хокеј на трави. Током зиме, популарно је клизање, док лети, људи једре, планинаре или пливају. Тинејџери у Холаднији често имају посао који обављају током викенда.

Learned to sail from my host mom on Mother's Day ?⛵️☀️#exchangeyear #afseffect

A photo posted by Laura Friedrich (@lauraelizabeth67) on

Људи и заједница

Можете бити смештени свуда широм Холандије, највероватније у малом граду. Међутим, већи градови се увек налазе у непосредној близини и до њих можете доћи међуградским превозом. Систем јавног превоза веома је добро развијен, али се бицикли исто такође често користе као превозно средство. Неки региони су веома рурални, нарочито на северу. Заиста ћете моћи да се упознате са правим концептом холандске породице јер свако, током оброка, дели своје доживљаје и авантуре који су му се десили тог дана. Очекујте да учесвтујете у кућним пословима и да своје ствари држите на месту и уредне.

Школа

Ваше претходне оцене и интересовања одлучиће који тип средње школе ћете похађати. Школа траје од 8 до 16 часова. Школе у Холаднији усредсређене су на самостално учење и истраживање, рад и мањим групама или индивидуално, како би обучиле ученике да сами решавају проблеме и да буду део тима.

Језик

Широм Холандије говори се холандски језик, а АФС Холандија ће обезбедити онлајн течај учења језика како бисте науучили што више пре него што започенете програм размене. Ученици, који су смештени у Фризији, покрајини која се налази на северу земље, могу начити и тај језик који је једини званични регионални језик који се говори у тој покрајини. Основно познавање енглеског језика може бити корисно.

Eindelijk.? #intercultura #exchangestudent #afseffect #afsnederland #vakantie #happiness #tulips #AFSItaly #ciaoItalia

A photo posted by Federica Profeti (@thewanderlustdamsel) on May 3, 2016 at 12:30pm PDT

Are we Dutch yet? #Nederland #stroopwaffle

A photo posted by Laura Friedrich (@lauraelizabeth67) on Feb 5, 2016 at 1:12pm PST

Храна

Храна у Холаднији једноставна је и хранљива и представља комбинацију неколико европских кулинарских стилова. Током радних дана, чланови породице једу засебно у зависности од њихових распореда и обавеза, али недељом често, породица заједно једе посебни доручак. Вечера је најважније време за породицу да се окупи. Типичан оброк састоји се од кромпира и соса са  сезонским поврћем  и месом или рибом. Супе и поврће су одлични. Ако волите слатко, пробајте ролнице са сувим грожђем, чоколадни крем, пудинг, вафле пуњене посебним сирупом и нарочито и холандске негро бомбоне.  

Информације о размени ученика

Сазнај све што те занима о Интеркултуриним програмима размене ученика: услови учешћа, доступни програми, актуелни конкурси, искуства ученика и још много тога налази се на линку доле.

Више информација о размени