Друга најмногољуднија земља на свету, дванаестак религија, језика и етничких група обликују невероватну разноликост индијске културе. У земљи реке Ганг и краљевских Хималајима, открићете мешавину традиоционалних ношњи сарија и модерних одела, научићете јогу и видети колица са храном попут прженог поврћа и рибе која се пружају низ улице.

Најпопуларније активности за тинејџере су гледање и играње спорта, биоскоп, куповина и одлазак на плажу. Међутим, школа има првенство за младе људе и често проводе много времена учећи. Изласци на састанке у Индији нису уобичајени.

Људи Индије

Послушност, ненасилност и поштовање према старијима настоје да буду јединствене вредности у Индији. Дељење и заједница су такође веома важни – чак можете слободно делити храну са свог тањира са другима као знак блискости. Људи у Индији се обично усредсређују више на потребе групе него индивидуалаца. Стил комуникације у Индији настоји да буде поприлично индиректан и ретко када ћете чути да неко одбије позив на неку активност. Вегетаријанство је поприлично уобичајено у Индији.

A photo posted by Kate Gilbert (@kaaycoo) on

Породица домаћин и заједница

Можете живети у породицама домаћинима широм Индије. Без обзира на то где се налазите, неколико генерација често живе заједно, а одлуке о образовању и браку ретко се праве без претходног разговора са другим члановима породице. Индијски осећај заједнице значи да треба да пробате да проводите што више времена са осталима код куће него да будете сами иза затворених врата.

Школа

Образовање је поприлично захтевно у Индији. Најверованије ћете похађати једанаести разред у индијским државним школама, које се у свету сматрају приватним школама. У зависности од покрајине где се налазите, ваша школска година може почети у марту (у Делхију) или у јуну (јужна Индија). Одабраћете једно од четири поља образовања – инжењерство, медицина, трговина или уметност. Ученици на размени најчешће се одлучују за уметност где уче економију, историју, филозофију, психологију, социологију итд. Такође треба пробати неке од ваннаставних активности које се нуде у школи као што су цртање, игре, групне расправе, крикет или кошарка.

A photo posted by Kate Gilbert (@kaaycoo) on

मुझे भारत पसंद है

A photo posted by Olivia Persson (@oliviaperss0n) on

Језик

Хинду и енглески језик су званични језици, али можете очекивати да ћете говорити енглески током већине вашег програма размене у Индији и требало би га знати пре почетка програма. Постоје 22 различита језика који су признати уставом Индије, као и други локални језици и дијалекти у зависности од области.

Храна

Храна је велики део индијске културе, и такође је веома разнолика у зависности од региона. Пуни укуса и често љути, оброци су обично сјајно време за дружење са породицом. Индијска кухиња састоји се из доста поврћа, махунарки, сочива, пиринча и понекад меса, тако да ће вегетаријанци имати пуно могућности да одаберу шта желе да једу.

A photo posted by Kat Lewis (@lewis.kat) on

Информације о размени ученика

Сазнај све што те занима о Интеркултуриним програмима размене ученика: услови учешћа, доступни програми, актуелни конкурси, искуства ученика и још много тога налази се на линку доле.

Више информација о размени