Као земља разноликости, Колумбија поседује јединствену мешавину култура, језика, дијалеката, пејзажа, кухиња и скоро неисцрпну количину природних ресурса. Весели и пријатељски настројени народ биће ту да претвори ваше образовно искуство у иностранству у јединствену авантуру. Истражите Карибе и обалу Пацифика, сјајне прашуме Амазона или снегом прекривене планине еквадорске географске ширине – и доживите начин живота под утицајем домородаца афричког и европског наслеђа. Колумбијци воле своје различите начине поздрављања, који су веома битни у свакодневним сусретима.

Тинејџери у Колумбији проводе велики део времена са својим породицама или са друштвом. Они уживају у плесовима и музици из Латинске Америке, Кариба и Севеене Америке. Они ће вам радо показати потезе и научити вас да плешете!

Family Trip #colombia #bogotá #family #monserrate #cold #rainyday #awesome #gopro #selfi

A photo posted by Mark | Hendrik (@lemontra) on

Породица домаћин и заједница

Твоја шира породица ће играти велику улогу у слободном времену и интеркултуралном искуству у Колумбији. Колумбијске породице могу бити веома конзервативне и заштитнички настројене према својој деци, без обзира колико деца имају година. Увек треба да кажеш родитељима шта планираш да урадиш и да их питаш за дозволу.

Школа

Страни ученик ће похађати или државну или приватну школу у Колумбији. У зависности од школе, академска година може пратити календар А (од фебруара до новембра, што је чешће) или календар Б (од августа до јуна). Школска недеља траје од понедељка до петка и сати боравка у школи разликују се у зависности од школе. Сви средњошколци носе униформе. Ваннаставне активности се нуде у неким школама и већина школа омогућава превоз аутобусом до школе ујутру и после подне.

A photo posted by Mark | Hendrik (@lemontra) on

Језик

Шпански је главни језик који се говори у Колумбији. Страни ученик би требало да поседује основно знање шпанског језика пре почетка програма, а АФС ће обезбедити ученику материјал за учење језика како би страни ученик унапредио своје знање шпанског језика.

Храна

Храна у Колумбији је богата угљеним хидратима, а оброци се најчешће се састоје из меса, кромпира, пиринча, пасуља и пржене банане. Воћни сокови су веома популарни и изненадићете се разноликошћу воћа које вам стоји на располагању.

A photo posted by AFS Colombia (@afscolombia) on

Информације о размени ученика

Сазнај све што те занима о Интеркултуриним програмима размене ученика: услови учешћа, доступни програми, актуелни конкурси, искуства ученика и још много тога налази се на линку доле.

Више информација о размени