Прелепе обале Пацифика и Карипског мора, планине, вулкани, водопади, језера и острва чине Костарику веома еколошки острашћену земљу коју одликује јака посвећеност очувању природних богатстава. Костариканци теже да буду поносни, пријатељски настројени и различити људи који уживају да са придошлицама деле своју културу и друштвене активности. Национални мото је “чист живот”, односно, уживање у животу. Костарика нема националну војску, што показује само колико Костарика цени демократију, мир и политичку слободу.

Тинејџери овде уживају у музици, плесу и заједничком дружењу код куће. Спорт је такође веома популаран, нарочито фудбал. Не пропустите локалне фестивале и карневале – они су сјајна прилика да уроните у локалну културу са новим пријатељима!

Породица домаћин и заједница

Иако можете живети било где на Костарики, највероватније ћете живети у предграђу или градској средини. Дељење међу члановима шире породице дубоко се цени, тако да очекујте да ће породични живот играти важну улогу у вашем искуству. Оброци су углавном испуњени веселим и испуњеним разговорима, а недељни ручкови могу трајати и по неколико сати.

Школа

Највероватније ћете похађати државну средњу школу, која траје од фебруара до децембра и то од понедељка до петка у временским интервалима  од 7 ујутру до 16:30. Ученици у школама носе униформе. Увек можете учествовати у спортским турнирима са вашом средњом школом или заједницом, као и да се прикључите музичким групама или различитим клубовима у зависности од ваших интереса.

A photo posted by Clara Aiello (@_harley_97) on Apr 22, 2016 at 10:36am PDT

Језик

Шпански је главни језик који се говори на Костарики, а неки људи врло добро говоре енглески. Не морате да знате шпански пре програма, али основно познавање шпанског или енглеског може бити корисно.

Храна

Кромпири, јаја, кукуруз, пиринач, пасуљ, као и млечни прозводи представљају окосницу костариканске исхране. Током недеље, месо или риба нису укључени у све оброке. Такође ете пронаћи широк избор свежег воћа, поврћа и сокова.

Информације о размени ученика

Сазнај све што те занима о Интеркултуриним програмима размене ученика: услови учешћа, доступни програми, актуелни конкурси, искуства ученика и још много тога налази се на линку доле.

Више информација о размени