Мађарска је поносна земља где се Источна Европа сусреће са Западном. Њена задивљујућа престоница Будимпешта, некада позната као Париз на истоку, моћна река Дунав и равница испреплетана таласастим брдима у даљини одсликавају јединствен призор прелепог пејзажа ове земље. Постарајте се да посетите један од традиционалних мађарских фестивала, који се обично везују за храну.

Тинејџери у Мађарској своје образовање схватају веома озбиљно и напорно раде за завршне испите, који су важни за упис на универзитет. У слободно време, они се баве активностима организованим од стране заједнице или школе као што су спортови (нарочито су популарни фудбал, кошарка и одбојка), глума, фолклор и одлазак у музичке клубове. Викендом они иду у биоскоп, на забаве или се друже са пријатељима код куће.

.

Породица домаћин и заједница

Највероватније ћете живети у градским областима близу Будимпеште или других већих градова. Мада, неке породице домаћини живе на селу. Породице у Мађарској настоје да буду традиционалне, али свако има своју обавезу у кући и викендом породица проводи време заједно.

Школа

Већина АФС ученика похађа државну школу која се назива гимназија, али исто тако можете похађати и стручну средњу школу. Највероватније ћете школске предмете бирати, али мађарски и други страни језици су обавезни. Школа траје од почетка септембра до почетка јуна и подељена је у два полугодишта. Часови се похађају од понедељка до петка у трајању од 8 до 15 часова.

Храна

Једно од најпопуларнијих и најпознатијих јела јесте гулаш, паприкаш који се прави од меса, кромпира и паприке. Јела се обично сервирају уз кромпир или нудле и постоји велики број хлебова и пецива које треба пробати! Мађарска јела су обично јака, али како се кулинарске навике мењају, храна настоји да буде лакша него у прошлости, а да притом не изгуби своје сјајне укусе. Паприка, као и други зачини и сосеви користе се у многим јелима.

?✨✨

A photo posted by ???? (@sekar11198) on Jul 9, 2016 at 1:01pm PDT

Језик

Званични језик је мађарски и доводи се у везу са финским и естонским. Енглески и немачки се говоре широм земље и исто тако постоји неколико признатих мањинских језика у Мађарској. Током првих месеци вашег боравка на програму размене, часови мађарског језика биће обезбеђени. Не морате говорити мађарски да бисте били примљени на програм, али вас подстичемо да поченете са учењем језика онолико колико можете пре него што стигнете у Мађарску.  

Информације о размени ученика

Сазнај све што те занима о Интеркултуриним програмима размене ученика: услови учешћа, доступни програми, актуелни конкурси, искуства ученика и још много тога налази се на линку доле.

Више информација о размени