Мексико ужива у богатој традицији народних легенди, уметничких израза и разноликих култура. Земља пустиња, џунгла, планина и плажа тако нуди значајну модерну архитектуру. Такође, искусите живахне разговоре који се воде на локалним трговима на којима можете нешто појести и посетити оближњу пијацу.

Породично време, школа и спорт веома су важни тинејџерима у Мексику. Пријатељи излазе у биоскоп, излазе у плесне клубове или се друже у кућама.

 

Људи и заједница

Можете живети било где у Мексику  од сеоских до градских средина. За многе људе, породица је обично центар друштвеног живота. Неке породице су поприлично велике, укључујући ширу породицу и неудату или неожељену децу која живе код куће. Родитељи могу бити заштитнички настројени, нарочито са девојчицама, зато је изузетно важно да их о свему обавештавате по својим активностима. Локалним заједницама веома је битно да се активно помаже људима којима је помоћ потребна.

Seguimos haciendo fiesta???? #fiesta#vela27#ixtepec#miaño#afseffect?

A photo posted by Ilaria Bonaglia (@ilaria_bonaglia) on

De repente, me acordé de ustedes. mis favoritas! ❤ #laschicasfavoritas #songeniales #myexchangeyear

A photo posted by Meutia Afifah (@meutiaafifah) on Jul 31, 2016 at 6:20am PDT

Школа

Највероватније ћете похађати приватну средњу школу током ваше године у Мексику, уз пет или шест часова дневно. Очекујте да изучавате предмете попут историје Мексика, шпанске књижевности или мексичког права, као и неколико изборних предмета. Не пропустите прилику да се укључите у неку спортску, глумачку или музичку групу, ако постоје ваннаставне активности у вашој школи.

Језик

Шпански је главни језик који се говори у Мексику. Основно познавање енглеског језика може бити корисно.

Seguimos haciendo fiesta???? #fiesta#vela27#ixtepec#miaño#afseffect?

A photo posted by Ilaria Bonaglia (@ilaria_bonaglia) on Sep 28, 2016 at 9:51am PDT

Día 290, 05/06/16 Still remember that dish ? #MiViajeAFS #México #love #mariscos #food #comida #seafood #playa

A photo posted by Luigi Ranieri (@luigiranieritorres) on Jun 8, 2016 at 5:36am PDT

Храна

Мексичка храна је различита, пуна различитих укуса и зачињена. Окосница мексичке хране јесу тортиље, пиринач, пасуљ, такоси и кесадиље. Не заборавите да пробате густи, богати сос из мексичке државе Оахаке и неке од укусних домаћих воћних сокова.

Информације о размени ученика

Сазнај све што те занима о Интеркултуриним програмима размене ученика: услови учешћа, доступни програми, актуелни конкурси, искуства ученика и још много тога налази се на линку доле.

Више информација о размени