Светски позната по својој богатој културолошкој историји, гозбама и историјским местима, Немачка такође поседује и живописну уметничку сцену и предводник је у пољу обновљиве енергије и очувања. Ова земља се простире од равне, обрадиве земље на северу до таласастих брда у средишту Алпа на југу. Немце одликује високи животни стандард, познати су по прецизности и високо вреднују тачност. Увек ћете наћи некога ко расправља о политици, култури, питањима животне средине и спорту.

Немачка нуди активну омладинску културу и широк низ активности које можете изабрати. Тинејџери у Немачкој обично посвећују радне дане учењу, а викендом се баве активностима у вези са заједницом, играју спорт или се друже. Најпопуларнији спортови у Немачкој су фудбал нарочито, планинарење и вожња бициклом.

Породица домаћин и заједница

Највероватније ћете живети у малом граду или у руралној средини. Породични живот је важан, али вам Немачка нуди прилику да будете мало више самостални него у неким другим земљама. Млади су подстакнути да сами води рачуна о својим стварима. Будите спремни да учествујете у кућним пословима.

Школа

Највероватније ћете похађати средњу школу која представља припрему пред упис на универзитет која се назива гимназијом, где часови трају од 7:30  или 8 до неких 14 или 16 часова. Предавања су интерактивна и и од вас се очекује да постављате питања и да учествујете у дискусији.

Језик

Званични језик је немачки. Пре него што дођете на размену, почећете да учите језик путем онлајн течаја немачког језика. Такође ћете имати прилику да имате додатне часове језика са АФС волонтером из вашег локалног центра.

Храна

Немачка кухиња је разноврсна и разликује се у односу на регионе. Веома је популарно црвено месо или живина са кромпиром, кнедле или пиринчане нудле и поврће. Немачка је позната по великом избору хлеба, торти као што је шварцвалд торта и кафи. Пре оброка, ваша породица домаћин може рећи Guten Appetit, односно пријатно. У току дана обично се служи један топли оброк. Оброци се сервирају у одређено време и од чланова породице се очекује да вечерају заједно и да дођу на време.

A photo posted by Sabrina Lam ? (@sabrina_lsss) on Nov 5, 2015 at 10:34am PST

Информације о размени ученика

Сазнај све што те занима о Интеркултуриним програмима размене ученика: услови учешћа, доступни програми, актуелни конкурси, искуства ученика и још много тога налази се на линку доле.

Више информација о размени