Парагвај је земља дуге традиције, страсти за фудбалом и фасцинантних природних лепота. Мешавина различитих гваранско-индијанских култура и шпанских конквистадора резултирала је у веома пријатељским, топлим и гостпримљивим људима који једва чекају да вам покажу престоницу Асунсион, остатке језуитских мисија и националне паркове.

Тинејџери у Парагвају воле да заједно проводе викенде играјући спорт, организовајући пикнике, одлазећи на забаве или у биоскоп, шетајући или дружећи се у парку. Плес чини велики део културе у Парагвају. Парагвајски тинејџери такође полажу рачуна на њихов академски успех и током радних дана, своје време проводе учећи и радећи домаће задатке.

Ma petite famille, Ouais je sais, on ne se ressemble pas vraiment ? #paraguay #afs#ciudaddeleste #travel

A photo posted by Laurence (@laurence_leonard) on

Људи и заједница

Већина људи у Парагвају јесу местици, људи из мешовитих бракова белаца и Индијанаца. Већина њих је билингвална говорећи шпански и гварански језик. Парагвајци су веома гостопримљиви и уживају у мирном животу. Парагвајске традиције поносно чувају домаће радиности, занате, музику, инструменте и плес. Породица је центар друштва у Парагвају. Вероватно ћете живети у мањем граду који је добро повезан са већим парагвајским градом. Породице настоје да буду веома традиционалне и заштитничке према својој деци, а нарочито девојчицама. Већина друштвених активности, одмора и викенди време су за породично дружење.

Школа

Вероватно ћете похађати приватну средњу школу која се фокусира на пословање, рачуноводтсво и администрацију, друштвене науке или природне науке. Током већине дана, часови трају до 15 часова. У државним школама, настава се одвија у две смене – преподневна од 7 до 13:30 часова и последподневна од 13:30 до 18:30. Ученици у Парагвају носе униформе.

Језик

Постоје два званична језика која се говоре у Парагвају: шпански и гварански, а већина Парагвајаца разумеју оба језика. АФС Парагвај ће вам обезбедити онлајн лиценцирани течај језика  који ће вам помоћи да се припремите пред одлазак на размену у Парагвај.

Храна

Окосница парагвајске исхране представља месо, која се прозводи локално у великим количинама. Кукуруз, пиринач, кромпири и жито такође су важни, ако и сезонско воће. Најтрадиционалније јело је Sopa Paraguaya, колач који се прави од кукурузног брашна, јаја, млека, и лука. Оброци су време за породицу и дружење, нарочито недељом.

A photo posted by YuDuKa?? (@yuzukauchida) on Aug 23, 2015 at 7:35am PDT

Информације о размени ученика

Сазнај све што те занима о Интеркултуриним програмима размене ученика: услови учешћа, доступни програми, актуелни конкурси, искуства ученика и још много тога налази се на линку доле.

Више информација о размени