Уколико волите музику, плес и фадо (популарни португалски музички жанр), Португалија је сјајно место да проведете школску годину. Од космополитског Лисабона до предивних плажа, Португал има за свакога понешто. Истражите древне катедрале и замкове, кршевите планине, пијаце на отвореном које продају свеже производе и народне фестивале.

Фудбал, сурфовање, плесни клубови, вашари и фестивали представљају заиста праве начине забаве за младе у Португалији.

Људи и заједница

Можете живети или у урбаном делу земље или у предграђу Португалије. Очекујте да будете самостални и да имате одговорност према себи, примера ради, да почистите за собом или да помогнете у кућним пословима. Породице у Португалији уживају у заједничким путовањима и посетама њиховим викендицама током нерадних дана или провођењу времена на плажама. Храна представља важан део португалског живота и време за дуге и веселе породичне разговоре.

A photo posted by Bianca?? (@biancaorlandoo) on Sep 11, 2016 at 8:06am PDT

Школа

Похађаћете државну средњу школу заједно са својим вршњацима и можете одабрати да се усмерите на социо-економске предмете, друштвене науке, језик и књиженост или визуелне уметности. Школе у Португалији су захтевне али су такође и сјајно место да се упознају људи, да се стекну пријатељи и да се научи португалски језик, историја и култура.

Језик

Главни језик је португалски. Како би вам помогли да научите језик, АФС ће вам обезбедити приручник и аудио материјале. Школе домаћини обично обезбеде ученицима часове португалског за странце, или индивидуално или у групама.


A photo posted by Raya Mwanuka (@rayaaam) on Sep 28, 2016 at 10:47am PDT

Храна

Морска храна веома је популарна у Португалији и јела обично садрже месо, хлеб, сир, свеже воће и поврће. Свињетина, јагњетина, говедина, пилетина и зечетина јесу најчешће врсте меса. Такође ћете наћи много продавница пецива уз свет слаткиша које треба пробати и научити како се зову.

Информације о размени ученика

Сазнај све што те занима о Интеркултуриним програмима размене ученика: услови учешћа, доступни програми, актуелни конкурси, искуства ученика и још много тога налази се на линку доле.

Више информација о размени