Русија је једна од најразноврснијих земаља када се говори о географији и култури. Овде можете пронаћи све: планине, равнице, шуме, степе, језера, реке и мора. Русија је једнако богата у историји и традицији и поседује обимно културолошко наслеђе по питању музике и уметности.

Ваннаставне активности представљају део тинејџерског живота, укључујући похађање школе ликовних или музичких уметности, пливање, вежбање у теретани или течај страног језика. Вожња скејтбордом, ролерима или бицикла такође су веома популарни видови спорта.

Људи и заједница

Већина ученика на размени смештени су у малим градовима у западном делу Русије до планине Урал на југу, у близини Црног мора. Такође можете бити смештени на северу у граду Сургуту или Владивостоку на далеком истоку. Породице у градовима углавномживе у становима, док породице у сеоским срединама живе у кућама. Бака и дека (бабушка и дедушка на руском језику) играју посебну улогу у породици. Породице проводе празнике и нерадне дане у својим викендицама које са називају дачама.

#30daysofAFS#AFSeffect#afskrasnodarchapter#AFSRussia#AFS#intercultura#Day6 Host mom and host sister ???

A photo posted by Francesco Gallina (@ninjachicken_fra) on

A photo posted by AFS MOSCOW (@afsmoscow) on Sep 1, 2016 at 6:23am PDT

Школа

Већина школа у Русији јесу државне. Школска година траје од септембра до маја, уз три краћа одмора у том временском периоду. Много школа у Русији специјализоване су за математику и природне науке, а неке школе нуде ваннаставне активности попут плеса, музике или спорта. Као ученик на размени, добићете лични распоред часова од школе домаћина.

Језик

Званични језик је руски, уз још 27 покраијнских језика и преко 100 мањинских језика. Уколико вам се посрећи, поред руског, можете научити и неки од ових језика. Ваша породица домаћин вероватно неће говорити друге стране језике, што ће вам помоћи да побољшате језичке вештине врло брзо. Не морате знати руски да бисте се пријави за програм. АФС Русија понудиће вам интезивне курсеве када стигнете и течај језика током вашег боравка на програму. До краја програма, многи АФС ученици полажу тест познавања руског језика на универзитету и добијају државни сертификат нивоа Б1. Такође, Руси воле да користе идиоме (популарне фразе или изреке) и ако научите неки од њих, они ће бити веома задивљени.

Food

Hot meals three times a day defines a typical Russian diet. Soup for lunch is a must. Most meals include pork, chicken, potatoes, dumplings or noodles. Pastries and sweets are often eaten for dessert. Tea and coffee are both common, but tea has a special place in Russian culture. Don’t forget to taste pizza and sushi, Russian style!

Информације о размени ученика

Сазнај све што те занима о Интеркултуриним програмима размене ученика: услови учешћа, доступни програми, актуелни конкурси, искуства ученика и још много тога налази се на линку доле.

Више информација о размени