Тајланд, који представља капију ка југоисточној Азији, привлачи више посетилаца него било која друга земља у региону захваљујући необичној природној лепоти, украшеним храмовима, богатој лепоти и остацима древних краљевстава. Искусићете јединствену културу, кухињу пуну различитих укуса, стећи другачији начин размишљања и сусрешћете се са будистичким храмовима и живописним ноћним тржницама.

Школе на Тајланду представљају централни део живота за тајландску омладину и њихове друштвене активности одвијају се око школе. Најпопуларнији облици забаве су гледање филмова и телевизије, док су бадминтон, стони тенис, фудбал и одбојка омиљени спортови. Омладина обично не пије алкохол и не пуши цигарете.

Људи и заједница

Можете бити смештени у главном граду неког региона или мањем граду било ког региона Тајланда, где се пејзаж разликује од северних шума тиковине, преко централних пољопривредних равница до јужних тропских плажа. Живот многих породица укључује заједнички живот више генерација и сасвим је уобичајено посећивање рођака у различитим деловима земље. Породице такође уживају да викендом проводе време заједно код куће, где се највише види како су породице на Тајланду окружене дугогодишњом традицијом. Пре него што изађете напоље, увек би прво требало да питате породицу домаћина за дозволу. Тајланђани се поздрављају тако што прислоне дланове и поклоне се како би показали поштовање. Тајланђани теже да не испољавају отворено своја осећања, те их нећете видети како отворено изражавају неку емоцију.

Last day of the amazing Songkran ? // I LOVE THAILAND ??❤️ #exchangestudent #afs #afsthailand #ilovemylife #songkran2016

A photo posted by SINI SALMINEN [มะลิ] (@sini.aka.mali) on

Школа

Тајланд има велики број различитих школа које се углавном налазе у центру заједнице и највероватније ћете похађати локалну, државну школу. Школу коју похађате и предмете које ћете изабрати зависи од вашег узраста и интересовања, као и од области у којој живите. Школска година почиње у мају и завршава се у фебруару, а постоји и распуст између полугодишта у октобру. Часови у школи трају од 7.30 до 15.30. У школама на Тајланду ученици носе униформе. Школе нуде школске предмете који су у вези са културом попут тајландског језика, плеса, мачевања, музике, кулинарства, уметности, историје, будизма и медитације. Постоје академски, спортски и рекреативни клубови који почињу са активностима после школе и једном недељно у току школске наставе.

Језик

Званични језик Тајланда јесте тајландски и тај језик се говори у заједницама породица домаћина и школи. Сва упутства, с изузетком на часовима страних језика, дају се на тајландском језику. Не морате говорити тајландски пре него што одете на програм размене, а ваша школа или локални волонтери помоћи ће вам да савладате језик онда када програм размене отпочне.

A photo posted by บัว (@soniadorigo_) on Sep 22, 2016 at 1:09am PDT

A photo posted by Raquel Martinez (@rademark) on Mar 9, 2015 at 6:34am PDT

Храна

Тајландска кухиња састоји се из пиринча, карија, рибе и поврћа, помешаним са љутим бибером и сосевима од кикирикија.Типично месо подразумева свињетину и пилетину и такође постоји велики избор воћа током читаве године. Већина тајландских породица заједно вечера. Породице једу у стилу заједнице – свака особа има чинију са пиринчем док се друга јела стављају на средину стола и деле се са сваким чланом. Популарна јела укључују тајландске нудле пржене у тигању, зачињену салату и супу са гамборима која има укус лимуна.

Информације о размени ученика

Сазнај све што те занима о Интеркултуриним програмима размене ученика: услови учешћа, доступни програми, актуелни конкурси, искуства ученика и још много тога налази се на линку доле.

Више информација о размени