Смештена између Европе и Азије, Турска се налази на јединственој позицији да да нагласи квалитета оба континента. Прелепа медитеранска обала помешана је са планинским венцима и пољопривредном земљом. У више урбаних средина и предграђа бићете очарани сенкама које је обликовала мешавина модерне и отоманске архитектуре и пронаћи ћете пијаце пуне керамичких посуда, тканина, ручних радова, егзотичних зачина, богате турске кафе и занимљиве друштвене игре која се назива tavla.

Фудбал је најпопуарнији спорт у Турској који се гледа и игра, али ћете такође наћи пријатеље који воле одбојку, кошарку, бициклизам и пливање. Ван школе, тинејџери проводе време гледајући филмове у биоскопу, организовањем пикника и дружећи се заједно у кућама са пријатељима.

Људи и заједница

Могли бисте живети било где у Турској, али ћете највероватније живети у неком од већих градова попут Адане, Измира, Ескисехира, Истанбула и Анкаре. Веома је уобичајено да се породице окупе око породичног стола увече и пију чај и гледају телевизију заједно. Очекујте прилив пријатеља и рођака за време пијења кафе или чаја ради дружења и веселих разговора.

#ephesus #afscamp #hostingextendedcamp #afsturkey #afsfamily @afsprograms @afs_world

A photo posted by Marilisa Mastrotto (@marilisamastrotto) on

Школа

Највероватније ћете похађати анатолску средњу школу, школу која представља припрему пред упис на факултет. Школски дан обично траје 7 или осам сати и дозвољава ученицима да се усмере или ка природним или друштвеним наукама. Већина ученика на размени похађа државне школе, али неки могу бити смештени и у приватне школе.

Језик

Док је турски главни језик, много људи широм земље говори енглески, немачки, француски и италијански. Основно познавање енглеског језика може бити корисно. АФС ће вам обезбедити часове језика, а локални волонтери вам могу помоћи у самосталном учењу језика током првих месеци програма у Турској.

A photo posted by lisa ? (@indigofawn) on May 7, 2016 at 9:09am PDT

A photo posted by Raquel Martinez (@rademark) on Feb 17, 2016 at 9:50am PST

Храна

Турска јела представљају комбинацију медитеранског и средњоисточног стила и веома су богата и различита. Патлиџан је најпопуларније поврће и често се служи уз месо у шишу кебабу. Јела се углавном спремају на маслиновом уљу са зачинима у западном делу земље, док јела могу бити веома зачињена и богата месом у источном делу Турске. Јагњетина, говедина и пиринач основни су састојци, а морских плодова такође има у изобиљу. Уколико волите слаткише, прави сте срећници јер је Турска позната по десертима као што су баклава,  различитим слатким пецивима и пудингу од млека. .

Информације о размени ученика

Сазнај све што те занима о Интеркултуриним програмима размене ученика: услови учешћа, доступни програми, актуелни конкурси, искуства ученика и још много тога налази се на линку доле.

Више информација о размени