Услови конкурса за стипендије

У току је други конкурсни рок за пријављивање за одлазак на програм размене школске 2018/2019. године. Рок за попуњавање пријаве је 7. фебруар. Након тога, сви кандидати, који буду у целости попунили пријаву, биће позвани на селекцију 10. фебруара.

Земље за које су доступне стипендије су: Индија (годишњи програм), Тајланд (годишњи програм) и Колумбија (полугодишњи програм). У наставку се налази више информација о овим земљама и програмима.

Сви заинтересовани кандидати који испуњавају услове конкурса могу се пријавити за пакет стипендија поводом десетогодишњице Интеркултуре. Свака стипендија покрива део трошкова учешћа у програму размене, а ученици треба да покрију 2.800 евра (у динарској вредности) до пуне цене програма.

Стипендија не покрива трошкове добијања визе, дозволе боравка и индивидуалног џепарца. Ученици који не испуњавају услове за ову стипендију, као и ученици који не добију стипендију, могу као самофинансирајући конкурисати за програме Интеркултуре.

За више информација контактирајте координаторку програма Александру Радић.

За пријаву је потребно:

  • попунити електронски пријавни формулар и послати га до 7. фебруара 2017.
  • у пријавном формулару назначити све земље из пакета стипендија за које је ученик заинтересован, порђане у листу жеља
  • уз писмо породици у пријави додати и мотивационо писмо на тему ”Зашто је важно да се људи из различитих култура међусобно упознају” на енглеском језику (дужине до 500 речи).

По завршетку конкурса Интерултура ће контактирати само ученике који испуњавају све услове и позвати их на селекцију. Након обављене селекције (која је заказана за 10. фебруар 2018.), ученицима ће бити додељена по једна стипендија у зависности од наведених жеља и доступности програма.

Како прикупити средства за размену?

Наши чланови волонтери направили су приручник/водич, који пружа полазну тачку, идеје, инспирацију и упутства како да покушате да сами прикупите средства за одлазак на размену. У приручнику су дати различити начини прикупљања средстава, како се обратити некоме за помоћ у финансирању размене, као и досадашњи примери. Надамо се да ће вам овај приручник помоћи!

Преузми приручник