Да ли знате шта повезује следеће градове: Београд, Суботицу, Аранђеловац, Зајечар, Ваљево, Горњи Милановац, Ниш, Врбас, Чачак, Ћуприју, Ковин, Кикинду и Нови Сад? Нова генерација АФС ученика на тромесечном и годишњем програму размене!

Дечаци и девојчице из десет земаља света стигли су у Београд 25. августа. Волонтери Интеркултуре дочекали су их на аеродрому Никола Тесла са осмехом на лицу. Ученици су затим имали дводневну оријентацију на којој су се међусобно упознали, подсетили правила АФС програма, научили прве речи на српском језику, као и то како се снаћи у појединим незгодним ситуацијама.

Велику подршку својим саветима и искуством пружили су им наши ученици који су прошле године учествовали на размени. Они су истог викенда имали једнодневну реоријентацију на којој су се осврнули на своје искуство, поделили га са осталим учесницима и размислили о томе како ће стечене вештине применити у свом даљем школовању и животу.  Њихов наредни корак је волонтерски ангажман у Итеркултури. Сви заинтересовани могу се пријавити за обуку нових волонтера која ће се одржати од 16.-17. септембра у КЦ Дом породице Павловић, попуњавањем овог формулара.

Ученици из Русије, Чешке, Италије, Белгије, Холандије, Немачке, Турске, Бразила, Парагваја и са Тајланда упознали су своје породице пре тачно недељу дана, представивши им се на српском језику. Они су затим отишли у своје градове у којима ће редовно похађати школу, учити српски језик, учествовати у животу локалне заједнице, учити о нашој култури и обичајима али и делити своје са породицама, суграђанима и вршњацима. Желимо им срећан и успешан почетак школске године!