Интеркултура и АФС организације широм света прате ширење вируса корона (COVID-19) и мере и акције светских здравствених експерата и влада, укључујући и проглашење пандемије од стране Светске здравствене организације. У тим околностима, многе државе обустављају наставу, затварају границе и уводе карантин. АФС у овом тренутку има око 7.000 учесника у више од 50 земаља.

У најбољем интересу учесника, кровна организација АФС интеркултурални програми донела је одлуку да скрати трајање програма и врати све ученике кућама. Повратак ученика зависи од доступности летова, којих је сваким даном све мање. Запослени и волонтери у АФС мрежи остају у свим земљама као и до сад, и наставиће да пружају пуну подршку свим учесницима програма.

Као водећа образовна организација знамо колико је искуство размене значајно за учеснике, породице домаћине и волонтере и веома нам је жао што се то искуство прекида пре времена. Ово је први пут у седамдесетогодишњој историји ове организације да се доноси таква одлука. Од ученика који се враћају у своје земље тражимо да одговорно поштују законе и прописе који се доносе у вези са пандемијом како би се спречило ширење вируса.

Прочитајте званичну одлуку организације АФС интеркултурални програми