Конкурс за стипендије је тренутно затворен. Стипендије за школску 2024/25. објавићемо почетком новембра. Понуђене стипендије не важе за школску 2024/25.

Делимична стипендија за годишњи програм размене у Канади (енглеско говорно подручје)

Интеркултура Србија у сарадњи са АФС Канадом објављује конкурс за једну делимичну стипендију за годишњи боравак средњошколаца у Канади школске 2023/24. године.

Програм траје једну школску годину и обухвата: селекцију и припрему кандидата пре одласка на програм размене, боравак у канадској породици домаћину (енглеско говорно подручје), семинарe током трајања програма размене, редовно похађање школе и разне активности са локалним волонтерима и учесницима програма из других земаља.

Делимична стипендија за годишњи програм размене у Грчкој

Интеркултура Србија у сарадњи са АФС Грчком објављује конкурс за једну делимичну стипендију за годишњи боравак средњошколаца у Грчкој школске 2023/24. године.

Програм траје једну школску годину и обухвата: селекцију и припрему кандидата пре одласка на програм размене, боравак у грчкој породици домаћину, семинарe током трајања програма размене, редовно похађање школе и разне активности са локалним волонтерима и учесницима програма из других земаља.

Стипендије Банке Интеза за годишњи програм размене у Италији

Интеркултура Србија у сарадњи са светском мрежом АФС интеркултурални програми објављује конкурс за три пуне стипендије за годишњи боравак средњошколаца у Италији, које додељује Банка Интеза. Стипендија је намењена деци запослених у Банци Интези. Ученици који буду изабрани на овом конкурсу боравиће у Италији као учесници АФС програма међународне размене ученика средњих школа. АФС је најстарија организација на свету која се бави програмима размене средњошколаца.

Програм траје једну школску годину и обухвата: селекцију и припрему кандидата пре одласка на програм размене, боравак у италијанској породици домаћину, семинарe током трајања програма размене, редовно похађање школе и разне активности са локалним волонтерима и учесницима програма из других земаља.

Програм селекције и припреме обавиће Интеркултура Србија, а током боравка у Италији, о ученику ће, поред породице домаћина, бринути АФС Интеркултура Италија.

Како прикупити средства за размену?

Наши чланови волонтери направили су приручник/водич, који пружа полазну тачку, идеје, инспирацију и упутства како да покушате да сами прикупите средства за одлазак на размену. У приручнику су дати различити начини прикупљања средстава, како се обратити некоме за помоћ у финансирању размене, као и досадашњи примери. Надамо се да ће вам овај приручник помоћи!

Преузми приручник