Делимичне стипендије за годишњи програм у 11 земаља

Интеркултура Србија у сарадњи са светском мрежом АФС интеркултурални програми објављује конкурс за једанаест делимичних стипендија за годишњи програм размене у следећим земљама: Аргентина, Данска, Италија, Мађарска, Португалија, Русија, Тајланд, Турска, Филипини, Чиле, Шпанија. Ученик може конкурисати за више стипендија, односно земаља, наводећи редослед приоритета.

Стипендија покрива школски програм размене у једној од једанаест понуђених земаља (Аргентина, Данска, Италија, Мађарска, Португалија, Русија, Тајланд, Турска, Филипини, Чиле, Шпанија). Програм траје једну школску годину и обухвата: селекцију и припрему кандидата пре одласка на програм размене, боравак у породици домаћину, семинарe током трајања програма размене, редовно похађање школе и разне активности са локалним волонтерима и учесницима програма из других земаља.

Стипендије Банка Интеза за годишњи боравак ученика у Италији за школску 2019/2020. годину

Интеркултура Србија у сарадњи са светском мрежом АФС интеркултурални програми објављује конкурс за две пуне стипендије за годишњи боравак средњошколаца у Италији, које додељује Банка Интеза. Стипендија је намењена деци запослених у Банци Интези. Ученици који буду изабрани на овом конкурсу боравиће у Италији као учесници АФС програма међународне размене ученика средњих школа. АФС је најстарија организација на свету која се бави програмима размене средњошколаца.

Стипендија покрива школски програм размене у Италији. Програм траје једну школску годину и обухвата: селекцију и припрему кандидата пре одласка на програм размене, боравак у италијанској породици домаћину, семинарe током трајања програма размене, редовно похађање школе и разне активности са локалним волонтерима и учесницима програма из других земаља.

Како прикупити средства за размену?

Наши чланови волонтери направили су приручник/водич, који пружа полазну тачку, идеје, инспирацију и упутства како да покушате да сами прикупите средства за одлазак на размену. У приручнику су дати различити начини прикупљања средстава, како се обратити некоме за помоћ у финансирању размене, као и досадашњи примери. Надамо се да ће вам овај приручник помоћи!

Преузми приручник