Пише: Андреа Певац, бивша ученица на размени, активан члан Интеркултуре


У Будимпешти је одржан семинар „Интеркултурално учење за све“ (Intercultural Learning for All) у организацији Европске федерације за интеркултурално учење (ЕФИЛ), у периоду од 20. до 26. марта на коме сам присуствовала са Дејаном Пауновић, волонтерком из Горњег Милановца као и волонтерима из Немачке, Шпаније, Португала, Босне и Херцеговине, Турске, Пољске, Мађарске, Исланда и Летоније.

Андреа Певац и Дејана Пауновић, чланице Интеркултуре учеснице семинара о интеркултуралном учењу

На овом семинару говорили смо о томе на које све начине можемо да укључимо људе из разних слојева друштва у нашу организацију, поготову младе који немају толико прилика, и како да им приближимо интеркултурално учење. Такође смо делили искуства и праксе наших АФС организација, учили једни од других, говорили о вредностима наше организације и који су то највећи изазови са којима се она тренутно суочава.

Овај семинар ми је омогућио да упознам нове младе и мотивисане људе, волонтере других АФС организација, који су ми постали подршка и са којима се надам да ћу у будућности наставити да сарађујем. Добила сам и доста нових идеја које бих радо волела да поделим са нашим волонтерима како бисмо сви заједно, кроз нове пројекте, омогућили Интеркултури да се још више развије и напредује.