На међународном семинару о разменама ученика у Финској Србију представљала професорка Оливера Василијевић, представница органка Интеркултуре из Зајечара. Прочитајте њене утиске.

 

Како у пар речи описати седам незаборавних дана у Финској? Чини ми се тешко, али пробаћу.

Наиме, од 12. до 18. јуна у месту Кијава, на обали предивног језера Саксјарви, одржан је семинар за волонтере о развоју локалних огранака АФС-а. Представници различитих организација из целе Европе и Египта изнели су своја искуства о раду својих центара. Сјајни тренери (Аница, Лин, Инга, Ингвилд, Ана-Рита и Лукас) упознали су нас са начинима како анимирати нове волонтере, направити добар и јак локални огранак. И све то на интерактиван, разумљив и најважније применљив начин.

Где смо ту ми. На добром путу. Међу учесницима било је и оних чији огранци одлично функционишу. Од њих се доста може научити. Има и оних који се тек развијају. Корак по корак, полако са јасним планом. Успех је пред нама, сигурна сам.

А сада незванично. Предивно језеро, залазак Сунца у поноћ, сауна и скакање у хладно језеро, такмичење у бацању чизама, лосос … дивни људи, незаборавне приче… пријатељи за цео живот… То је Интеркултура. До наредне приче. Поздрав. Тervehdys.