1. Да ли је моја породица може да прими ученика?

Наравно! Да бисте постали породица домаћин потребно је да отворите срце и врата свог дома. Попуните пријаву на нашем сајту, и ми ћемо вам се јавити са даљим информацијама.

2. У шта се упуштамо када примимо ученика?

Породица домаћин није хотел, није туристички водич и ви не треба све да плаћате. Највећа обавеза породице домаћина је да пружи сигуран дом у ком ученик на размени може да доживи сјајна интеркултурална искуства. Исхрана и смештај су кључни за логистику, а љубав и брига главне емоције.

3. Шта ако се посвађамо?

Чак и у најсложнијим породицама може доћи до сукоба. Ако разговарате о осећањима и отворено изнесете очекивања, лакше ћете решавати проблеме. Интеркултура ће овоме посветити посебну пажњу на обукама и оријентацијама за ученике и породице.

4. Коме могу да се обратим ако нешто пође наопако?

Оно што Интеркултурине програме разликује од других је подршка коју пружамо породицама и ученицима. Наши волонтери су добро обучени и спремни да пруже помоћ. Сваки ученик и породица имају своју контакт особу која редовно прати шта се са њима дешава.

5. Какве користи ће моја породица имати од овога?

Када угостите ученика на размени, нисте само њему омогућили незаборавно искуство, већ и своју породицу водите на незаборавно путовање пуно нових искустава, учења о култури и склапања нових пријатељстава.

Сазнајте више о примању ученика