Ученица основне школе „Соња Маринковић“ из Суботице, Хелена Савић, учествовала је у размени одељења са ученицима из градића Сан Анђело у Италији. Вратила се у Србију пуна утисака које је радо поделила са нама.

Ученици из Србије и ученици из Италије

Размену ученика за италијанским градићем Сан Анђело памтићу по дивном пријатељству које сам успоставила са девојчицом која ме је угостила. Необично је искуство живети седам дана у некој породици коју раније нисам познавала. Породица у којој сам била прихватила ме је као да сам одувек била са њима. Врло су љубазни и гостопримљиви. Трудили су се да организују дружења како ми не би било досадно и како бих се што пријатније осећала. У суштини, италијанске породице се не разликују много од наших.

Спремање њока у школи

У школи ми је било интересантно што часови трају 60 минута и немају мале одморе између часова. Дружили смо се са италијанском децом Они имају интересовања слична нашим. Занимљиво је било што смо сви заједно правили накит и учили да играмо голф. Поред тога, спремали смо и њихов специјалитет, њоке, које смо после сви заједно јели.

Са боравка у Италији носим много лепих утисака. Једва чекам мај кад они долазе код нас у узвратну посету. Радо бих поновила овакво путовање и свима бих препоручила да се укључе у програм размене ученика.

Уколико сте и ви заинтересовани за програм размене одељења, можете нас контактирати путем мејла на [email protected] или телефоном 065/98 44 700.