Овде је прелепо, савршено. Никада нисам мислила да ћу рећи за нешто да је савршено али ово дефинитивно јесте. Нисам се покајала ни у једном моменту јер сам знала и била сигурна пре него што сам дошла да је то оно што ја желим.

Добродошлица

Упознала сам много нових другара, како у школи, тако и у Манили након мог доласка. Наравно, то су бити остали АФС студенти који су дошли на годишњи програм размене из целог света, а неки и на три месеца.

Другарице из школе
У школи носимо униформе

Када сам стигла у место у којем боравим (Палаwан, Пуерто Принцеса) била сам помало нервозна али та нервоза је кратко трајала јер су људи врло гостопримљиви, насмејани и учинили су све да оставе добар први утисак. Могу рећи, успели су у томе. Други утисак није био лошији, штавише, много бољи него први. Породица је врло брижна и имамо лепу комуникацију. Другари из разреда такође, увек су ту да помогну, да се нашале и друже са мном.

Једна од плажа које сам посетила

Колико су као народ сиромашни толико су срећни. Новац им не представља нешто што може да их усрећи или унесрећи. Они увек певају, играју и смеју се. Поделиће са мном све, па макар то био један мали кекс, преломиће га на два дела и рећи да немају више али да желе да поделе то са мном.

Пробала сам доста нових јела, воћа поготово. Манго је од сад моје омиљено воће и мислим да ће ми недостајати кад се вратим, јер сви кажу да је манго на Палаwану најукуснији и најслађи манго на свету. Дивно је имати прилику пробати тако нешто. Такође, посетила сам много плажа и упознала много људи за само два месеца.

Професори нису строги, али на сваком часу влада дисциплина и рад, за сада имам добру комуникацију са њима, а и добре оцене. Надам се да ће тако и остати. Носим дивну униформу за школу, сваки дан. Када сам је видела први пут рекла сам да нема шансе да је обучем, али када сам је пробала моје мишљење се променило, чак сам је и заволела.

Уживам, дишем пуним плућима, а притом учим нове ствари и стичем нова искуства. Преда мном је још осам месеци, потрудићу се да ово буде најбоља година у мом животу. Позивам све своје вршњаке да се пријаве за размену јер је то један живот у години, а не само једна година у животу.

Пуно поздрава из Пуерто Принцесе,

Милица