Отворен конкурс за 11 стипендија за средњошколце

Интеркултура објављује конкурс за делимичне стипендије за годишњи програм размене средњошколаца за чак 11 земаља за школску 2019/2020. То су: Аргентина, Данска, Италија, Мађарска, Португалија, Русија, Тајланд, Турска, Филипини, Чиле, Шпанија. Више информација на нашем сајту!

Рок за конкурисање је 31. јануар 2019. Кандидати попуњавају онлајн пријаву и шаљу мотивационо писмо на мејл [email protected].

Више о програмима размене


У протеклом периоду…

Волонтери Интеркултуре били су међу тренерима на завршном кампу за тромесечни програм размене средњошколаца
  • Селекција за кандидате за одлазак на резмену средњошколаца који су се пријавили у првом конкурсном року одржана је 15. децембра. На селекцији је проверена спремност ученика за учешће на размени а резултати селекције биће објављени након кућних интервјуа.
  • Ову јесен обележиле су интензивне активности волонтера у школама, где су држали радионице, презентације и инфо састанке за ученике који се интересују за размену. Школе у којима су одржане активности су: Пета и Шеста београдска гимназија, Гимназија и Техничка школа у Аранђеловцу, Гимназија „Лаза Костић“ у Новом Саду, Економска школа у Сремској Митровици, и гимназије, односно мешовите средње школе у Лазаревцу, Смедереву, Новом Бечеју, Зајечару, Јагодини, Ћуприји, Параћину, Бољевцу, Горњем Милановцу и Чачку. Хвала свим волонтерима који су се потрудили да могућности за размену стигну до што већег броја ученика и надамо се да ћемо наставити с том добром праксом.
  • У Бриселу је одржан је камп за 300 учесника европског тромесечног програма размене средњошколаца на тему Европе и активног учешћа у друштву. Поред троје српских ученика које смо имали на овом програму и поред двоје страних ученика који су били код нас на овом програму, имали смо своје представнике и у организационом тиму и у тиму тренера.
  • У Београду је у канцеларији Интеркултуре одржан састанак представника организација које се баве програмима мобилности средњошколаца. Поред Интеркултуре учествовали су Млади за разумевање, Амерички савет и Темпус фондација. Успостављен је контакт и отворене могућности за даљу сарадњу.

Обуке за волонтере Интеркултуре

Волонтери Интеркултуре одржали су радионице и састанке са ученицима у школама широм Србије
  • Отворен је позив за једног члана Интеркултуре за учешће на семинару Европске федерације за интеркултурално учење (ЕФИЛ) #AFSeffect: Social Impact in and through exchanges, који ће се одржати 3-9. марта у Холандији у месту Амерсфорт, а који је намењен активним волонтерима који се баве промотивним активностима. Поред једног учесника ког ћемо послати, поносни смо што имамо и једног тренера на овом догађају. Заинтересовани треба да се пријаве на мејл, где такође могу да траже више информација.
  • Волонтерка Андреа Певац похађала је семинар Темпус канцеларије о писању пројеката у оквиру програма финансирања Еразмус+. Волонтери који желе да осмисле пројекат мобилности у сарадњи с волонтерима из друге АФС организације могу обезбедити средства из овог фонда. Пројекат размене одељења такође се уклапа у пропозиције. Заинтересовани волонтери могу се јавити Андреи.

Пријавите се да примате Интеркултурине новости